Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies.
Ok Mer info
Aktuellt

Lunchsoffa med Jesper Bengtsson 8 februari

Event 2018-02-08 12:00

Näringslivets roll för kulturen

För några år sedan var frågan om näringslivets roll i kulturen kontroversiell. Pengar från företag hotade kulturens integritet. I dag är diskussionen en annan och kulturen nämns allt oftare som ett draglok för näringsliv och tillväxt. Men finns det ändå en konflikt mellan konstnärsskap och sponsorer? Vad är för- och nackdelarna med att kulturen är en ”kreativ näring”? Och är det någon skillnad på privata och offentliga pengar till kulturen?

Diskussion i soffan med inbjudna gäster under ledning av Jesper Bengtsson, journalist, författare och regissör. Livemusik av Ellen Victoria.

Kom i tid – vi bjuder på sopplunch!

När: torsdag 8 februari kl. 11.45-13.00
Anmälan via www.folkochkultur.se
Plats: Munktell Science Park, Torget

7-10 februari 2018 arrangeras Folk och Kultur – ett kulturpolitiskt konvent – som äger rum i Eskilstuna. Folk och Kultur är en ny arena för det breda kultursamtalet i olika former, inom alla politikområden. Det är en mötesplats för offentlig och privat sektor, för media, föreningar, akademin och medborgarna – med en scen för konstnärliga upplevelser.