Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies.
Ok Mer info
Aktuellt

Nominerade Årets Innovatör 2017

Nyhet 2018-01-05

Grattis till finalisterna Blowpoint Kingmill och Qleano i kategorin Årets Innovatör 2017:

• Blowpoint AB – Christian Nordberg
Blowpoint har utvecklat en stationär och attraktiv alkoholmätare för offentliga miljöer, där den typiska kunden kan vara ett hotell. Försäljningen har påbörjats under året och relativt snabbt kommit upp i volym. Det finns stora möjligheter till fortsatt god expansion, vilket planeras även på internationella marknader. Produktionen sker viaunderleverantörer i Eskilstuna.

• Klingmill – Borislav Vujadinovic
Boris har utvecklat en process som tillverkar träpulver, bland annat med patenterade delar. Träpulvret har väldigt bra egenskaper som bränsle i olika applikationer. Klingmill ska tillverka och sälja hela produktionsanläggningar som gör träpulver. De första har tillverkats av Boris i Lettland, som i samband med flytt till Eskilstuna nu planerar att bygga en fabrik i kommunen för att producera anläggningarna.

• Qleano – Yvonne Berglund, Dan Lainio och Adam Gyllhamn.
Qleano utvecklades initialt till ett snabbväxande lokalt städbolag. Innovatörerna utvecklade därefter en helt ny affärsmodell med ett digitalt marknadsföringskoncept, som har resulterat i att bolaget blivit Sveriges största flyttstädningsfirma. Tjänsterna levereras numera genom ett nätverk av underleverantörer. Qleano är ett utmärkt exempel på hur man kan utveckla olika branscher genom att tänka och skapa nytt.

Kontaktperson: Stina Adolfson Kiviaho – Munktell Science Park, tel. 070-104 60 05