Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies.
Ok Mer info
Agro Sörmland

Agro Sörmland

.

Agro Sörmland

Efter förstudiearbete under året i Sörmland, med inriktning att skapa grund för fortsatt driv i den innovativa utvecklingen i det gröna näringslivet, har nu AgroÖst, i samarbete med ett ökande antal aktörer, startat Agro Sörmland. Cilla Krantz är projektledare och i det treåriga projektet söks nu finansiering för att driva aktiviteter och samverkan. Ambitionen är att arrangera olika former av möten och aktiviteter på flera olika platser i Sörmland och vartefter projektbudgeten tillåter kommer en koordinator att engageras för att ytterligare stimulera entreprenörskap och grön tillväxt i Sörmland.


Vision

Agro Sörmland är en neutral utvecklingsarena och en kreativ mötesplats som främjar utveckling, innovation och tillväxt inom de gröna/biobaserade näringarna, BBN.

Övergripande mål

Agro Sörmland bidrar till ökad produktion och ökad självförsörjningsgrad såväl regionalt som nationellt

Avgränsning

Under den inledande perioden kommer aktiviteter och insatser att företrädesvis riktas mot primärproducenter inom produktions/precisionslantbruket, se fig. nedan. Mötes- och utvecklingsarenan ska dock vara en kreativ arena för alla inom BBN, vilket innebär att samarbeten och synergier med aktörer inom den senare delen av kedjan kommer att utvecklas efter hand.