Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies.
Ok Mer info
New Bright Future

New Bright Future – ett innovations- och affärsutvecklingsprogram

Programmet är en satsning för att matcha företag i Strängnäs och Eskilstuna med nyanlända akademiker som alla har erfarenhet inom en rad olika branscher.

Satsningen omfattar 60 personer och första gruppen om 30 deltagare startade sitt program den 5 oktober. Efter en tre månader lång utbildning kommer deltagarna att vara ordentligt rustade för att dela med sig av både sina tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper till de partnerföretag de matchas ihop med. Programmet utbildar inom följande områden:

  • Personligt ledarskap
  • Ständiga förbättringar
  • Visualisering
  • Förändringsledning

Syftet är att företag i Strängnäs och Eskilstuna ska matchas ihop med deltagare från New Bright Future efter behovet av kompetens och samtidigt ta del av New Bright Future deltagarens tips på konkreta verktyg och förbättringsmöjligheter för utveckling. Detta under en tre månader lång praktik hos partnerföretaget.

Vi vet att olika perspektiv är grogrund för all verksamhetsutveckling och ett medel för innovation. Genom att matcha människor med hög utbildning och tidigare erfarenheter med våra företag i kommunerna bidrar vi till innovationsinjektioner i företagen samtidigt som vi öppnar upp ett nätverk för våra nya invånare. En kraft som vi tror starkt på för att utveckla både företagen och individer.

 Catarina Berglund, chef Strängnäs Business Park

Utveckling är en stor del av min personlighet och genom New Bright Future får jag konkreta verktyg att arbeta med och därmed på ett bra sätt kunna bidra till det på min framtida arbetsplats.”

Tamar Boghos, IT specialist från Syrien

New Bright Future är ett affärsutvecklande samverkansprojekt mellan Strängnäs Business Park/Strängnäs kommun, Eskilstuna kommun/Munktell Science Park, Arbetsförmedlingen Strängnäs/Eskilstuna och företag i regionen.