Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies.
Ok Mer info
VÄXTZON

VÄXTZON – ett samarbete för fler storföretag i östra Mellansverige

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för nio företagsinkubatorer och science parks i Uppsala, Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Strängnäs, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket.

Munktell Science Park ska, tillsammans med de övriga aktörerna i regionalfondsprojektet, öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital. Projektet Växtzon kommer att pågå i en treårsperiod och är ett gemensamt acceleratorprogram inom östra Mellansverige.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Uppsala Innovation CentreCreate Business Incubator, InkuberaMjärdevi Science ParkMunktell Science Park, Norrköping Science Park, Strängnäs Business ParkVreta Kluster och Västerås Science Park.

“Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå.” Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

Om Växtzon i media:
SvD Näringliv: “Samarbete över gränserna ska ge fler storföretag“, 150906

Upsala Nya Tidning: “Storsatsning för fler storföretag“, 150906

Växtzon i korthet
Växtzon är ett samverkansprojekt där nio företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige öppnar gränserna så att fler innovativa företag i regionen ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. De bolag som antas till Växtzon får tillgång till de fem regionernas specialistkompetens och nätverk som kan bidra till att bolaget kan skala upp sin verksamhet och nå omsättningsmålet omkring 2018. I projektet ingår nio företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Inkubera, Mjärdevi Science Park, Munktell Science Park, Norrköping Science Park, Strängnäs Business Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster och Västerås Science Park.

Kontakt

Rasmus Sörensen, Munktell Science Park rasmus.sorensen@munktellsciencepark.se

EUlogo_c_RGB